Vasluienii, “campioni” la infracțiuni în trafic

În data de 09 iunie, ora 18:35, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Județean 207 H, pe raza localității Chițoc, comuna Lipovăț, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”,  faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

 

***

Tot pe data de 09 iunie , ora 20:49, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Județean 247, pe raza localității Dănești, au oprit pentru control un utilaj agricol de tip tractor înmatriculat în județul Suceava, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitatea Codăești, județul Vaslui.

Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1 și 3 din Codul Penal, precum și

“conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

 ***

În data de 10 iunie, ora 01:05, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, din localitate, au oprit pentru control un autoturism  înmatriculat provizoriu în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani, din localitatea Lunca Banului, județul Vaslui.

Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumuri publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2 din Codul Penal .

***

În data de 09 iunie a.c., ora 01:39, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Județean 246, pe raza localității Tăcuta, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Germania, condus de un bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitatea Tăcuta, județul Vaslui.

Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumuri publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii vasluieni efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt în scop de folosință” faptă prevăzută și pedepsită de articolul 230  alineat 1 raportat la articolul 229 alineat 1 literele b și d din Codul Penal, întrucât bărbatul a luat fără drept autoturismul, fără acordul administratorului firmei căreia acesta îi aparținea.

***

În data de 10 iunie a.c., ora 07:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Tecuciului din municipiul Bârlad, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din localitatea Fruntișeni, județul Vaslui.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

***

În data de 10 iunie a.c., ora 18:25, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Mînjești, comuna Muntenii de Jos, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitatea Mînjești, comuna Muntenii de Jos.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

*** 

În data de 10 iunie a.c., ora 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului  Murgeni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Comunal 56, pe raza localității Țuțcani, comuna Mălușteni, județul Vaslui, au depistat  de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din aceeași localitate, care conducea un moped neînmatriculat.

Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1 din Codul Penal  și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 334, alineat 1 din Codul Penal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.