Manifestări multiple ale Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui de Ziua Națională a Meseriilor

Vineri, 11 martie, Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui a marcat Ziua Națională a Meseriilor prin acțiuni ample, desfășurate atât în cadrul unității, cât și în unități gimnaziale din municipiu. Activitățile au făcut parte din cadrul Campaniei Naționale ”Meseria face diferența”

Astfel, de la primele ore, liceul și-a deschis porțile pentru elevii de la școlile gimnaziale din oraș, organizând cea mai mare lecție de promovare a învătământului profesional si ethnic, desfășurată sub genericul ”Meseria, brățara de aur!”

Elevii de la școlile gimnaziale au aflat informații despre specializările în care sunt formați elevii liceului și au participat la concursul ”Junior educat!”, la finalul căruia au fost acordate diplome, cupe și cărți.

Împreună cu elevii participanți la mobilitățile organizate în cadrul proiectului ERASMUS + „Internship – from theory to professional skills” , profesorii Daniela Pracsiu și Alina Tanasă au desfășurat activitatea de promovare a învătământului profesional si tehnic cu titlul „ERASMUS +/VET, UN PRIM PAS SPRE MESERIA DE MÂINE. În cadrul acesteia au fost prezentate exemple de bună practică în domeniile economic, comerț și turism, însușite în urma desfășurării instruirii practice în firme portugheze.

Aceleași cadre didactice, au organizat activități de promovare ale învățământului profesional și tehnic sub denumirea „Meseria viitorului”, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu ” din Vaslui. La activitate au participat elevi de la clasa a VIII-a și consilierul școlar Nechita Luminița împreună cu  prof. Busuioc Geanina Elena. În cadrul activităților, elevii au prezentat meseriile selectate de o roată aleatoare și au participat la Concursul „Elev de milioane!”.Participanții au fost premiați cu diplome, medalii, cupe și cărți de beletristică. Logistica organizării activităților de promovare a fost asigurată de prof Casandra Ana, Filip Alexandru, Botezatu Andreea, Paraschiv Mihaela și Ciobanu Isabela.

Specializările de pe filiera teoretică a liceului au fost  prezentate elevilor de la Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Vaslui, de către prof Ana Casandra și Garabet Diana Monica. Aici elevii de gimnaziu au aflat detalii despre oportunitățile  oferite de absolvirea unor specializări precum matematică-informatică, științele naturii sau științe sociale.