Casă mistuită de flăcări la Cozmești. O bătrână a rămas doar cu hainele de pe ea

În această dimineață, Sectia de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Podolenii de Jos, Cozmești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. Proprietara locuinței se autoevacuase, însă făcuse atac de panică și intrase în hipotermie. De la ISUJ Iași a sosit o ambulanță SMURD tip B2, paramedicii reușind să o stabilizeze pe femeia în vârstă de 74 ani. După ce victima și-a revenit, aceasta a refuzat transportul la o unitate medicală. Victima a fost preluată de autoritățile locale, care îi vor asigura adăpostul.
În tot acest timp, pompierii militari au continuat acțiunea de stingere a incendiului. După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Casa a fost mistuită de flăcări. Din interiorul locuinței a fost scoasă o butelie încărcată cu GPL.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum defect și neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.