Eroul salvator de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași, fostul purtător de cuvânt al pompierilor vasluieni

Un vasluian, din nou erou! Prima persoană care a anunțat incendiul de la Spitalul de Copii din Iași a fost un pompier, acesta aflându-se în timpul liber. În momentul în care se îndrepta spre casă, sublocotenentul Georgică Onofreiasa din cadrul ISU Iași, a observat un fum gros ce se ridica din zona Tătărași. Desigur, nu a putut rămâne indiferent. A pus mâna pe telefon și a anunțat colegii din dispecerat.

„Marți, 22 iunie 2021, în jurul 18:50, am observat un incendiu. Eu mă aflam în deplasare cu vehiculul personal, în zona Târgu Cucu, mă îndreptam spre casă. Imediat ce am văzut un nor gros de frum, am sunat în dispecerat pe numărul de mobil și am anunțat că în zona Tătărași, în zona spitalului, se vede fum. Am vorbit aproximativ 26 de secunde, după care am transmis că mă voi îndrepta către zona respectivă a incendiului.

Ajuns la fața locului, am observat că incendiul se manifesta cu flacără la etajul doi. Am urcat imediat la etaj, unde se afla personalul medical, și i-am întrebat dacă au fost scoși toți pacienții și persoanele care se aflau pe etaj. Aceștia mi-au transmis că da, i-am mai întrebat dacă la etajul superior s-a făcut același lucru și nu au știut să răspundă. Am urcat imediat și acolo am rugat să se verifice acest lucru” a declarat Georgică Onofreiasa, sublocotenent în cadrul ISU Iași, într-un interviu pentru BZI.

„După ce m-am asigurat că toate persoanele din apropierea incendiului au fost evacuate, am coborât la poarta spitalului, unde am coordonat echipele de intervenție pe latura sudică a pavilionului corpului B, pentru stingerea incendiului. Din cele cercetate, imediat după ce am ajuns la fața locului intervenției, se observa incendiul numai la etajul doi la o încăpere. Consider că ai mei colegi au intervenit foarte prompt. Au ajuns foarte rapid, cu trafic aglomerat. Cred că în mai puțin de 6 minute au ajuns”, a mai declarat sublocotenentul Georgică Onofreiasa.

Sublocotenentul Georgică Onofreiasa lucrează în prezent la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza” al județului Iași din anul 2019. Acesta a lucrat până pe data de 31 martie 2019 în cadrul ISU Vaslui, unde a fost și purtător de cuvânt al instituției, participând la salvarea a sute de vieți!