Măcel între două clanuri de romi la Murgeni

Lupte de stradă, cu circa 200 de persoane implicate, în noaptea de joi spre vineri, în orașul Murgeni din Vaslui.

Trei răniți au ajuns la spital, după ce două clanuri s-au încăierat. Adversarii s-au bătut cu săbii și bâte și, la un moment dat, s-au tras focuri de armă. Unul dintre răniți a fost împușcat, iar altul a fost lovit cu mașina. Cel de-al treilea rănit a fost lovit crunt cu ciomegele.

Ca să oprească scandalul din toiul nopții, în zonă au fost trimiși peste o sută de polițiști din trupele speciale și jandarmi. Victimele au fost transportate la spitalul-suport Covid-19, din Bârlad. Erau în izolare la domiciliu, după ce s-au întors recent din Franța. Procurorii fac cercetări pentru tentativă de omor, uz de armă fără drept și tulburarea liniștii și ordinii publice.

„În data de 4 iunie, ora 21:40, Inspectoratul de Poliției Județean Vaslui a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, pe raza orașului Murgeni, județul Vaslui, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și poliţişti locali, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii şi liniştii publice.

În urma conflictului, 3 persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la omor”, „uz de armă fără drept”, „tulburarea ordinii și liniştii publice” și „lovire sau alte violenţe” sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări și audieri în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate în eveniment” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Vaslui (IPJ).

Localnicii spun că altercația ar fi pornit de la niște geamuri sparte ale unor autoturisme, pe care vinovații n-au dorit să le plătească, deși la judecata țigănească au promis că vor repara stricăciunule.