Lovită pe trecerea de pietoni

În seara de 21 ianuarie,  Cristi L., în vârstă de 35 de ani, din municipiul Huși, a condus un autoturism pe strada Alexandru Ioan Cuza, iar la o trecere pentru pietoni a acroșat, cu oglinda, o femeie în vârstă de 42 ani, din municipiul Huși. Aceasta se angajase în traversarea regulamentară a părții carosabile, prin loc marcat și semnalizat în mod corespunzător.  Victima a fost transportată la Spitalul municipal Huși pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, iar Poliţiştii Biroului Rutier Huși și specialiștii criminaliști au efectuat cercetări la faţa locului şi au constatat faptul că neacordarea de prioritate a fost cauza producerii acestui eveniment. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat faptul că nu consumase băuturi alcoolice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului de circulaţie.

Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite:

“Pentru o călătorie sigură în această minivacanță şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.

Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.