Cinci tineri din Vinderei, cercetaţi pentru furt din locuinţe

Cinci tineri din comuna Vinderei sunt cercetați de poliţişti pentru săvârşirea a șase infracţiuni de furt calificat. Mai multe din bunurile sustrase au fost recuperate de către polițiști.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad și Posturilor de Poliție Vinderei și Grivița au desfășurat o acțiune pe raza comunei Vinderei pentru combaterea infracțiunilor la furt.

Polițiștii au identificat cinci tineri care au vârste cuprinse între 16 și 33 ani, toți domiciliați în localitatea Obârșeni, comuna Vinderei, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt. Astfel, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că tinerii ar fi comis șase infracțiuni de furt, în perioada octombrie 2016 –  ianuarie 2017, pe timp de noapte, din locuințe și anexe gospodărești din comuna Vinderei. Prejudiciul total cauzat prin comiterea acestor fapte este de aproximativ 1.800 lei.

În urma acțiunii, au fost recuperate mai multe din bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanelor vătămate.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a preveni furturile din locuinţe din mediul rural, cetăţenii sunt sfătuiţi să adopte măsurile minime de autoprotecţie: aplicarea unor sisteme de închidere a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti, construirea unui gard împrejmuitor pe tot perimetrul proprietăţii, montarea de gratii/grilaje la ferestrele camerelor poziţionate spre stradă.

Proprietarii trebuie să manifeste atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine pe care le primesc în gospodărie şi să dezvolte relaţii de bună vecinătate pentru supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini în lipsa proprietarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.