Fostul șef al ARR Vaslui, în conflict penal de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat existenta indiciilor privind  posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Butnaru Liviu, fost șef al Autorității Rutiere Române — Agenția Teritorială Vaslui, în perioada 24 mai 2012 — 20 octombrie 2013.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, Butnaru Liviu a participat la semnarea mai multor documente prin care s-a obținut un folos patrimonial de către S.C. Agetrans S.R.L., societate în cadrul căreia soacra acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Butnaru Liviu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia ‘Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.