”Emoții în culori”, oferite de Școala ”Vasile Alecsandri”

Luni, 10 aprilie, sala TinArt a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, a găzduit  vernisajul unei expoziţii de artă plastică şi artă fotografică, ”Emoțiile în culori”, eveniment organizat de Școala ”Vasile Alecsandri”, în parteneriat cu Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, mai multe unități școlare și Penitenciarul Vaslui.

La vernisaj  au fost invitați și au luat cuvântul,  Isabel Bogdan –prefectul judeţului Vaslui,  prof Ciobotariu Cristin şi prof. Monica Mustățea- inspectori şcolari în cadrul ISJ Vaslui, Marian Antoniu şi Laurențiu Chiriac –  muzeografi la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui,  prof. Manuela Furtună- director adjunct al Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui,  prof. consilier Daniela Luca, alți reprezentanți ai partenerilor.

Coordonatorii proiectului sunt profesoarele de arte vizuale Prelipcean Monalisa și Ureche Irina, dar au contribuit cel puțin la fel de mult pentru reușita proiectului profesoara Costin Ramona Diana (arte vizuale), profesoara consilier Daniela Luca, profesori de muzică instrumentală Talmaciu Romeo și Ursu Alexandru și director Dorina Baban.

Au expus lucrări plastice elevi de gimnaziu de la şcoala organizatoare, de la clasele cu program integrat de artă – Arte vizuale (singurele clase de acest fel dinVaslui), coordonați de cele trei profesoare: Prelipcean Monalisa, Ureche Irina, Costin Ramona.

Alături de acestea au fost expuse  expus lucrări ale fotograful profesionist Alexandra Baban, o tânără vasluiancă  absolventă, în 2010, a Universităţii Naţionala de Arte “George Enescu”, Iaşi, Specializarea foto, video, procesarea computerizata a imaginii. Deşi foarte tânără, Alexandra  este câştigătoare a numeroase premii în ţară şi străinătate, a expus în România şi Olanda, a ilustrat numeroase apariţii editoriale, mai ales în Olanda, unde locuieşte în prezent.

”Asistăm la o expoziție însolită! Este insolită atât din punctul de vedere al temei – ”Emoțiile în culori”, cât şi din cel al expozanților. Elevi, persoane private de libertate şi artistul fotograf, Alexandra Baban, sunt atrași de magia culorilor, dovadă că tablourile şi fotografiile artistice expun viziuni personalizate pe această temă atât de generoasă. Lucrările vibrează prin paleta aparte, iar subiectele sunt tratate în registrul cald, oferind o dinamică a formelor. Culoarea şi mişcarea reprezintă o sensibilitate cuceritoare, care te provoacă la admirarea operelor expuse. Felicitări tuturor artiștilor și organizatorilor!”, a spus prefectul Isabel Bogdan.

“Ideea principală a proiectului nostru este (întâmplător sau nu) bine corelată cu Ziua mondială a sănătății, sărbătorită în fiecare an, începând din 1950, la 7 aprilie, tema aleasă pentru acest an fiind sănătatea mintală, în special depresia, cu vizarea eliminării stigmatizării și conștientizării importanței apelării la ajutor specializat, în caz de nevoie. Pentru noi este importantă buna și corecta informare a copiilor. Noi, cadrele didactice, suntem în preajma copiilor tocmai pentru ca ei să se autocunoască și să-și gestioneze corect trăirile, emoțiile, întregul potenţial.” a precizat prof. Dorina Baban, directorul Şcolii “Vasile Alecsandri” Vaslui.

Expoziţia „Emoțiile în culori” a fost ilustrată sonor de  elevi ai claselor cu program integrat de artă – muzică instrumentală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.