Șoferi băuți prinși de polițiști la volan

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Sâmbătă, 27 martie, ora 23:55, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul național DN 24A, în Rânzești, comuna Fălciu, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat, de 50 de ani, din Cavadinești, județul Galați.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 2,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la un spital din Murgeni, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Duminică, 28 martie a.c., ora 11:05, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul național DN 24B, în comuna Albești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 49 de ani, din localitatea Broșcoșești, comuna Lunca Banului, județul Vaslui.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Duminică, 28 martie, ora 19:20, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul comunal DC 45, în localitatea Tîrzii, comuna Oltenești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Bacău, condus de către un tânăr de 18 de ani, din Tîrzii.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredințat autoturismul spre a fi condus de către mama sa.

Duminică, 28 martie a.c., ora 19:40, polițiștii Biroului Rutier Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși, sprijiniți de polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada 1 decembrie din localitatea Bobești, comuna Duda –  Epureni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 49 de ani, din Bobești.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.