La Vaslui, PSD este marele câștigător al alegerilor locale

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale, din această dimineață, arată marii câștigători ai acestor alegeri. Ultimele voturi rămase nenumărate nu mai pot schimba prea mult situația, așa încât vă putem prezenta datele existente la această oră, cu certitudinea că deja se cunosc aleșii locali.

Astfel, Consiliul Județean este câștigat de PSD, cu 49,57%, urmat de PNL, cu 21,31% din voturile exprimate și de AUR, cu 13,8% din voturi.

Președinte al Consiliului Județean va fi Ciprian Trifan (PSD), care a câștigat încrederea unui procent de 46,35% din alegători, în timp ce Nelu Tătaru
(PNL), obține 23,35% din voturi. Rezultat bun și pentru reprezentantul AUR, Sorin Chelmu, care acumulează 12,71% din capitalul electoral, în timp ce deputatul USR Mihai Botez nu a reușit să convingă decât 11,5% din votanții prezenți la urne.

Primăria Vaslui este căștigată de Lucian Braniște, votat de 45,68 din alegători, iar CL Vaslui este dominat de PSD, care a obținut 40,62% din voturi.

PSD căștigă detașat și unitățile administrativ teritoriale, adjudecându-și primari în patru din cele cinci orașe, Negreștiul fiind câștigat de fostul primar, Cristinel Rusu, dar și în 58 din cele 81 de comune.

AUR căștigă primăriile din Berezeni și Tăcuta, USR , cu Andreea Vasluianu, căștigă Bigdăneștiul, PUSL ia comuna Ivesti, iar restul comunelor vor avea conducere liberală.

One thought on “La Vaslui, PSD este marele câștigător al alegerilor locale

Comentariile sunt închise.