Simulare de accidente rutiere, în centrul Vasluiului

În cadrul Programului de prevenire a accidentelor rutiere „ALEGE VIAȚA”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui în paterneriat cu Asociația Rotaract Vaslui şi Primăria Municipiului Vaslui a organizat, luni, 18 iulie, în centrul municipiului Vaslui, o campanie menită să sensibilizeze conduita preventivă a participanţilor la traficul rutier, în scopul evitării consecinţelor accidentelor rutiere.

Mai multe echipaje de poliție rutieră au acționat pe raza municipiului, iar în urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale participanților la trafic care nu au respectat normele rutiere, în valoare totală de 12.000 lei.

Polițiștii au identificat şi sancţionat 36 de persoane, care nu purtau centură de siguranţă în trafic. De asemenea, 25 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate persoanelor care, în calitate de pietoni, s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, iar alte 17 persoane pentru alte abateri.

Peste 25 persoane au avut ocazia să testeze, într-un simulator de accidente rutiere, beneficiile folosirii centurii de siguranţă, în cazul unui impact frontal simulat.

Conducătorii auto, dar si alţi utilizatori de autovehicule, au avut ocazia să testeze, în simulatorul de accidente rutiere, beneficiile folosirii centurii de siguranţă, în cazul unui impact frontal simulat.

Au fost adresate și recomandări preventive fiind distribuite pliante destinate tuturor categoriilor de participanţi la trafic.

Potrivit organizatorilor, prin aceste acţiuni se dorește conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la importanţa folosirii centurii de siguranţă, respectarea limitelor legale de viteză, dar și cu privire la consecinţele conducerii sub influenţa alcoolului, educaţia rutieră fiind esenţială în dezvoltarea unei culturi în domeniul siguranţei rutiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.