Curajul unui moldovean de a prezenta polițiștilor un permis fals a fost ”premiat” cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, deși nu a obţinut niciodată acest drept.

În data de 03 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de pașaportul biometric și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Marea Britanie, valabil pentru categoriile “B” și “C”. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Totodată, în urma consultării bazelor de date aflate la dispoziție, colegii noștri au constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deconducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.