Dr. Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, propus pentru funcția de ministru al Sănătății

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru,  a fost propus ministru al Sănătății, de premierul Ludovic Orban, după ce  Victor Costache, și-a dat demisia în plină pandemie de coronavirus.

Premierul României a declarat că înțelege demisia Ministrului Sănătății: „Îi mulțumesc pentru colaborare. O să îi propun domnului Iohannis ca domnul Nelu Tătaru să fie noul Ministru al Sănătății. A fost, este și va fi în prima linie a luptei împotriva coronavirus.

Astăzi este la Suceava și l-am informat de intenția mea de a-l propune ca Ministru al Sănătății. Urmează să vină la București și să discutăm toate detaliile.

Vom întări echipa de la Ministerul Sănătății. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite. Creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, respectarea regulilor, efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice pentru direcțiile de sănătate la timp, cu promptitudine.

Vom aplica aceste reguli în conformitate cu regulile la nivel european și internațional. Păstrăm aceeași strategie care este stabilită și gradual, pregătim toate spitatele pentru momentul în care intră în dispozitivul de tratare.

Toți cei din prima linie își fac treaba și au ca obiectiv tratarea celor bolnavi și apărarea sănătății tuturor românilor”, a fost mesajul președintelui Ludovic Orban.

Nelu Tătaru este președintele PNL Vaslui, medic chirurg, doctor în ştiinţe medicale

Studii:

  • Liceul Sanitar Suceava,  Promoţia 1987-1991
  • U.M.F. Iasi   Medicina Generala  Promotia 1992- 1998
  • Scoala  Doctorala  Chirurgie Generala U.M.F. IASI  2004- 2010
  • Curs postuniversitar  – Master Managementul institutiilor publice   – 2006
  • Atestat  in Managementul Sanitar  – 2007