Ceremonie militară şi religioasă, depuneri de flori şi adunare omagială de Ziua veteranilor de război

Cu ocazia zilei de 29 Aprilie – Ziua veteranilor de război,  personalul Centrului Militar Judeţean Vaslui, ca unitate de garnizoană în municipiul Vaslui, va organiza şi desfăşura în ziua de 28 aprilie, cu sprijinul Primăriei municipiului Vaslui, mai multe manifestări.

Astfel, la ora 10.00 , la „Monumentul Eroilor din cel de al II-lea Război Mondial” (vis-a-vis de Liceul M. Kogălniceanu Vaslui) va avea loc o ceremonie militară şi religioasă şi depuneri de coroane de flori. Ceremonia  va avea loc în prezenţa unui detaşament de şi va avea drept scop  aducerea unui pios omagiu celor care s-au jertfit  pe câmpul de luptă.

La ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Vaslui, se va desfăsura o  adunare omagială.  În cadrul adunării vor fi prezentate aspecte de la activităţile de omagiere a veteranilor de război în anii anteriori, aspecte din activitatea conducerii Filialei judeţene Vaslui a ANVR şi vor fi evocate amintiri din perioada războiului de către unii veterani de război. Nu în ultimul rând vor fi susţinute alocuţiuni de omagiere şi vor fi înmânate veteranilor de război şi văduvelor de veterani de război  diplome din partea reprezentanţilor administraţiei locale.

Ambele manifestări vor fi desfăşurate în prezenţa  unui  grup  de aproximativ 25-30 de veterani de război şi văduve de veterani de război,  membri ai Filialei Judeţene Vaslui „Peneş Curcanul” a ANVR.  La acestea vor participa reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor deconcentrate şi ai operatorilor economici din Vaslui. La manifestări au fost invitaţi să participe şi grupuri de elevi din instituţiile de învăţământ din municipiui.

“Omagierea veteranilor de război vine şi azi ca un răspuns la ceea ce marele istoric Nicolae Iorga scria într-un articol din „Neamul Românesc” în luna iunie a anului 1935 spunând: „luptătorul care şi-a făcut datoria trebuie să se învrednicească de cea mai mare cinste, alături de înţelepţii neamului şi de conducătorii cei mai înalţi ai treburilor publice”  a precizat col. Ioan-Teofil Costin, comandantul Centrului Militar Judeţean Vaslui

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.