Cum a ajuns un afacerist vasluian să figureze cu cea mai mare firmă din lume

Un antreprenor vasluian a fost neatent trecând în aplicația Start Up Nation numărul de telefon în loc de numărul de angajați. Şi astfel i-a ieşit cea mai mare companie din lume.

Start-Up Nation 2018 este programul prin care statul român oferă stimulente financiare importante antreprenorilor. Aplicația are însă niște limitări evidente astfel că a înregistrat la rubrica “Locuri de muncă” numărul de telefon al unui antreprenor, Compdarius SRL din Vaslui.

Aplicația a dat evident eroare arătând că acesta va crea 766 de milioane de joburi, conform Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragerea de Investiţii şi Promovarea Exportului. Ar fi fost cea mai mare companie din lume, cu angajați cât forța de muncă a Chinei și Statelor Unite ale Americii la un loc.

Punctaj maxim

Antreprenorul vasluian a obținut punctaj maxim, de 100 de puncte, situându-se astfel pe primul loc.

Ministerul a comunicat faptul că va remedia eroarea aplicației urmând să elimine însă compania aplicantului neatent.

O înscriere a fost ștearsă din start din cauza limbajului vulgar, foarte probabil fiind doar o glumă proastă a unui internaut.

Programul Start-Up Nation este creat pentru a stimula companiile să mărească numărul de locuri de muncă și are deja 33.000 de aplicanți.

Sursa dcbusiness.ro