Piticul Relu din Vaslui ademenea minori pe facebook, la Iași

Un „pitic“ este cercetat de către poliţişti după ce ar fi încercat să racoleze minore din municipiul Iaşi, pe Faceboook, cu un cont fals. Bărbatul, cu domiciliul stabil în Vaslui, se numeşte Relu Dima, are vârsta de 44 de ani, o înălţime de nu o depăşeşte pe cea a unui copil – puţin peste 1,30 cm – şi locuieşte cel mai probabil fără forme legale în municipiul Iaşi.

„Piticul“ era în „atenţia“ mai multor comunităţi de pe Facebook, oamenii atenţionându-se între ei că există un bărbat cu un cont fals de Facebook şi care racolează minore pentru sex.

„Atenţie mare, este un bărbat care ademeneşte minorele pe Facebook şi le cere poze indecente, apoi să se întâlnească cu el“, scria un ieşean pe un grup de Facebook.

Sâmbătă seara, un bărbat din Iaşi a reuşit să-l „ademenească“, la rândul său, pe „Pitic“, undeva în oraş, apelând de asemenea, la un cont fals, dându-i întâlnire. În postarea de pe Facebook, acesta a filmat întâlnirea cu bărbatul, care apoi l-a dat pe mâna unei patrule de poliţie.

Echipajul de poliţie l-a dus pe acesta la Secţia 2 Gară, unde au început cercetările.

„Poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, sâmbătă seara, în jurul orei 19.30, cu privire la faptul că a identificat un bărbat de 44 de ani, din Vaslui, care ar fi încercat să ademenească minore. În acest sens, poliţiştii au deschis un dosar penal de cercetare şi l-au trimis pe bărbat la o expertiză psihiatrică. Cercetările continuă în privinţa lui“, a precizat Ioana Buştiuc, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Poliţiştii ar fi găsit în buzunarele bărbatului din Vaslui trei telefoane în care ar fi deţinut fotografii cu minore, dar şi un spray paralizant.

Sursa – Ziarul de Iași