Concurs de interpretare instrumentală- „PRIMĂVARA PE PORTATIV”

Senatoare PSD, Gabriela Crețu, lansează un nou proiect în domeniul cultural, menit să vină în sprijinul elevilor care își pun sufletul pe portativ și măiestresc frumosul în note muzicale.

În acest sens, se va desfășura un concurs județean de interpretare instrumentală intitulat  ce este dedicat elevilor talentați și dornici de afirmare.

”Sărbătoarea Floriilor este una de bucurie pentru întreaga comunitate astfel că, am decis ca acest concurs să se desfășoare chiar într-o zi de sărbătoare, duminică, 25 aprilie a.c., orele 10.00 în sala ”Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Concursul de interpretare instrumentală – „PRIMĂVARA PE PORTATIVeste un concurs, care își propune să descopere și să promoveze noi talente, să stimuleze tinerii pentru dedicarea timpului liber către manifestarea talentului lor, cultivarea valorilor universale exprimate prin muzică, dar și pentru încurajarea publicului de a aprecia sonoritatea acestor instrumente și a spori dorința copiilor de a le învăța. Tot în această direcție, prin intermediul concursului ne dorim să stimulăm afirmarea talentului tinerilor instrumentiști, să se realizeze schimburi de experiență între grupurile țintă, să promovăm dialogul și educația interculturală, să se stabilească relații între concurenți prin care aceștia își pot îmbogăți cunoștințele și nu în ultimul rând, ne dorim să creștem gradul de implicare al tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală”, a precizat Gabriela Crețu.

Juriul va aprecia cunoașterea solidă a textului muzical, maturitatea artistică, calitățile tehnice și sonore ale fiecărui candidat și va acorda premiile conform acestor criterii.

Concursul este realizat cu sprijinul  prof. dr. Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui .

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook.