Week-end de foc pentru pompierii vasluieni

În data de 08 ianuarie a.c., în jurul orelor 1141, două echipaje de pompieri au intervenit cu două autospeciale de stins incendii cu apă şi spuma, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la acoperişul unei construcţii cu destinaţia de birou, de pe strada Podul Înalt a municipiului Vaslui.

În urma incendiului, nu au fost victime, iar pagubele materiale au fost limitate la articole de mobilier, 16 m de astereală din lemn şi rigips şi la aproximativ 40 mp de acoperiş din tablă.

Cauza probabilă care a generat incendiul a fost aprinderea unor materiale combustibile (lemn) prin efect termic din cauza unui coş de fum neprotejat corespunzător faţă de acestea.

În data de 09 ianuarie a.c., în jurul orelor 1727, Detaşamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu şi acordarea de asistenţă medicală de urgenţă, la o locuinţă din localitatea Chirţeşti, comuna Micleşti, în care se aflau două victime.

Imediat la locul producerii evenimentului s-au deplasat trei echipaje cu o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă.

După executarea recunoaşterii, s-a constatat că incendiul care se manifesta în bucătăria locuinţei a fost localizat de către SVSU al comunei Micleşti, iar un copil de 4 ani şi un bărbat de 40 ani erau intoxicaţi cu monoxid de carbon, copilul aflându-se în  stop cardio respirator. Imediat s-a acţionat pentru lichidarea incendiului concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă celor două victime.

Copilul, aflat în stop cardio respirator din cauza inhalării de fum şi gaze toxice, a fost preluat imediat de către echipajul de terapie intensivă mobilă, fiind resuscitat cu succes, stabilizat şi apoi transportat de urgenţă la o unitate spitalicească din municipiul Iaşi. Bărbatului intoxicat cu monoxid de carbon i s-a acordat îngrijirea medicală specifică şi apoi a fost transportat la UPU a Spitalului de Urgenţă Judeţean Vaslui de către echipajul de prim ajutor.

În urma intervenţiei, cele două victime şi locuinţa, formată din patru încăperi, au fost salvate, pagubele reducând-se la un aparat radio, un telefon mobil şi 8 mp de vopsea a tavanului din lemn din bucătărie.

Cauza probabilă care a condus la generarea incendiului a fost aprinderea izolaţiei din mase plastice, din cauza efectului termic al curentului electric, a unui conductor electric defect (cablul de alimentare a aparatului de radio).

În data de 10 ianuarie a.c., în jurul orelor 0042, două echipaje de la Detaşamentul de pompieri Bârlad, au intervenit cu două autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din satul Iveşti, comuna Iveşti.

Imediat după sosirea la locul producerii evenimentului, după executarea recunoaşterii s-a constat că incendiul se manifesta la două încăperi şi la întreg acoperişul locuinţei. În continuare s-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, salvând astfel restul locuinţei şi anexele existente.

În urma incendiului, nu au existat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la elemente de construcţie, elemente de mobilier  şi la aproximativ 140 mp de acoperiş cu învelitoare de tablă pe astereală din lemn.

Cauza probabilă care a generat incendiul a fost determinată ca fiind jar şi/sau scântei căzute dintr-un mijloc de încălzire (sobă cu acumulare de căldură) pe materiale combustibile.

În data de 11 ianuarie a.c., în jurul orelor 1909, două echipaje de la Detaşamentul de pompieri Vaslui au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă la o locuinţă din satul Puşcaşi, comuna Puşcaşi, în care se afla o victimă.

Imediat la locul producerii evenimentul, s-au deplasat o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă şi echipajul de terapie intensivă mobilă, iar în urma recunoaşterii s-a constatat că incendiul se manifesta la întreaga locuinţă, tavanul împreună cu acoperişul fiind prabuşite peste victimă.

S-a acţionat pentru evacuarea şi salvarea victimei, concomitent cu localizarea şi lichidarea incendiului împreună cu SVSU al comunei Puşcaşi.

În urma incendiului, din nefericire, victima – bărbat în vârstă de 65 de ani nu a supraveţuit, iar pagubele materiale au constat în distrugerea acoperişului pe o suprafaţa de aproximativ 12 mp din azbociment pe astereală din lemn, a planşeului din lemn de aproximativ pe 10 mp şi a unor elemente de construcţie (o usă şi două ferestre).

Cauza probabilă care a generat incendiul este aprinderea unor materiale texitile din cauza căderii pe acestea a jarului şi/sau scântei dintr-un mijloc de încălzire (sobă fără acumulare de căldură).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.