Ce faci când conduci, nu ai permis și ești băut? Fugi și te răstorni!

În noaptea de 18/19 aprilie, ora 2:45, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe un drum public din localitatea Corbu, comuna Lipovăț, au încercat să oprească, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui condus de către un bărbat de 25 ani. Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de către patrulă și a încercat să se sustragă activității de control. Ulterior, încercând să-și asigure scăparea, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat într-un sanț, pe partea dreaptă a drumului, fără a suferi vătămări.

Procedând la efectuarea de verificări, s-a stabilit că bărbatul depistat conducând autoturismul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice.

În baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.