Cele mai absurde legi ale lumii: călătoria în timp interzisă şi închisoare dacă te strâmbi la un câine

Legile sunt norme de conduită menite să stabilească ordinea socială și buna purtare a cetățeanului. În toate ţările lumii există legi care interzic lucruri, iar unele dintre ele par de-a dreptul absurde. Dacă este sau nu aşa, constataţi singuri:

Exista o lege in orasul Oxford din statul Ohio care interzice oricarei femei sa se dezbrace in fata unei fotografii care reprezinta un barbat.

În orașul Victoria, Australia, este interzisă schimbarea becului ars. Doar persoanele autorizate, care dețin licență de electricitate o pot face. Amenda este de 10 dolari australieni, pe care probabil oricum îi vei cheltui pe lumânări.

In Suedia şi în Elveţia, nu ai voie să tragi apa la toaletă după ora 10 seara.

În Alaska, este interzis să trezeşti un urs pentru a-i face o poză, iar în Wyoming, nu ai voie să fotografiezi iepurii în luna mai.

În statul american Maine este ilegal să mai ai casa decorată de Crăciun după data de 14 ianuarie.

Dacă locuieşti în Colorado (SUA), legea îţi interzice să-i împrumuţi vecinului tău aspiratorul.

În Danemarca, eşti obligat(ă) să claxonezi înainte de a porni autoturismul, pentru a verifica dacă nu se ascund copii sub el.

În Franţa este ilegal să numeşti un porc “Napoleon”. Tot acolo, scrumiera este considerată armă mortală.

În Germania riști să o amendă usturătoare dacă rămâi fără benzină pe autostrăzile unde se circulă cu mare viteză, pe motiv că mașina în pană, oprită, poate duce la accidente periculoase

În Dubai este interzisă prin lege exprimarea sentimentelor de afecțiune în public, gen sărut sau îmbrățișare. Se poate sta până la o lună în închisoare.

Cea mai crudă lege a lumii, care îngrădește drepturile omului, există în Cuba. Poliția are dreptul să aresteze orice persoană care arată dubios. Chiar dacă nu ai intenții de infractor, dar aspectul tău e ceva mai nonconformist poți fi considerat periculos și intri la închisoare până la patru ani.

În Atena (Grecia), poţi fi arestat(ă), dacă poliţiştii constată că nu eşti îmbrăcat decent sau nu te-ai spălat.

În Italia, bărbaţii care poartă fustă pot fi arestaţi.

În Paraguay, duelul este permis de lege, dacă participanţii fac dovada că donează sânge spitalelor.

În Coreea de Nord sunt interzişi blugii, consideraţi un simbol al imperialismului american.

În Japonia este interzisă obezitatea, cu excepția luptătorilor sumo. Bărbații care nu fac parte din această categorie nu au voie să măsoare în talie mai mult de 80 cm, în timp ce femeile pot avea maxim 86 cm. .

În statul american Oklahoma, orice persoana care se strâmbă la un câine ajunge la inchisoare sub invinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

Legile statului Ohio pedepsesc cu inchisoarea pe oricine incearca sa imbete un peste.

În orasul Baltimore din Maryland este ilegal sa intri cu un leu intr-o sala de cinema.

In Liban, barbatilor le este permis sa intretina acte sexuale cu animalele de sex feminin. Daca un barbat este surprins insa in timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea fara niciun fel de proces.

Orice femeie aflata pe teritoriul orasului Tremorton din statul Utah va ajunge la inchisoare daca face dragoste cu un barbat in interiorul unei ambulante.

Deşi nu este încă posibilă, călătoria în timp este deja interzisă în China.

Australienii au interzis materialele pornografice în care apar femei… cu sânii mici.

În 2014, sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah, a interzis sărbătorirea Crăciunului, avertizând că orice musulman care e prins că-şi împodobeşte casa cu decoraţiuni, se îmbracă în Moş Crăciun sau organizează petreceri cu această ocazie riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare şi plata unei amenzi în valoare de aproape 20.000 de dolari.

În Singapore e interzis să mesteci gumă sau să scuipi pe stradă. Dacă eşti prins(ă), amenda e usturătoare: 1.000 de dolari!

În Bangladesh, autorităţile pot aresta elevii de peste 15 ani care sunt prinşi copiind la examene. Şi chiulul e pedepsit cu închisoarea.

În California, un vehicul fara sofer nu are voie sa se deplaseze cu o viteza mai mare de 96,5 kilometri la oră.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.