Pădurarul Radu Artenie, bătut grav de hoţii de lemne, a fost vizitat la spital de ministrul apelor şi pădurilor

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, însoţit de directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, şi de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură ‘Silva’, Silviu Geană, l-au vizitat în această după-amiază pe Radu Artenie, pădurarul care a fost victima unei grave agresiuni, la data de 26 octombrie 2018.

Angajatul RNP Romsilva este internat în Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi şi are răni multiple pe tot corpul, inclusiv la cap şi la faţă, iar piciorul drept este fracturat. El a fost operat marţi iar, în prezent, starea lui de sănătate este bună. Medicii care îl au în îngrijire apreciază evoluţia lui drept una pozitivă şi analizează posibilitatea ca acesta să fie externat vineri.

În timpul vizitei, ministrul l-a felicitat pe Radu Artenie pentru curajul de care a dat dovadă în altercaţia cu cele douăzeci de persone care l-au atacat şi i-a spus că va fi alături de el şi de familia lui până când va depăşi această perioadă grea. Totodată, demintarul i-a spus pădurarului că este un exemplu pentru colegii săi pentru modul în care şi-a îndeplinit misiunea avută, respectiv protejarea suprafeţei de pădure de care era responsabil.

La rândul său, directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, l-a anunţat pe Radu Artenie că a decis acordarea unui sprijin financiar, având în vedere faptul că el are trei copii minori în întreţinere, iar soţia este casnică.
Directorul general al RNP Romsilva a mai adăugat că i-a dat dispoziţie şefului Direcţiei Silvice Vaslui să asigure suportul necesar pădurarului agresat şi familiei acestuia, în toată perioada în care este imobilizat, până când îşi va relua activitatea.

De asemenea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură ‘Silva’, Silviu Geană, l-a informat pe Radu Artenie că familia lui va primi un ajutor financiar şi din partea colegilor săi din sindicat.

La finalul vizitei, ministrul Ioan Deneş a mulţumit personalului medical şi managerului Spitalului ‘Sfântul Spiridon’ pentru că pădurarul a fost îngrijit în cele mai bune condiţii. Reamintim că vineri seară (26 octombrie), pădurarul a fost victima unei agresiuni grave, în afara fondului forestier, acesta fiind atacat de 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori.

Pădurarul ieşea dintr-un magazin de pe raza localităţii în care locuieşte, unde fusese să cumpere pâine şi clementine pentru copii, moment în care a fost agresat. Atacul a avut loc la o zi după ce pădurarul, împreună cu alţi doi angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi patru jandarmi au surprins într-o pădure mai mulţi membri ai grupării infracţionale respective cu o căruţă cu lemne tăiate ilegal. Echipa de control a dispus confiscarea atelajului, a motoferăstrăului şi a masei lemnoase.
Radu Artenie este pădurar în cadrul Ocolului Silvic Brodoc – Direcţia Silvică Vaslui şi are 39 de ani. Lucrează la Direcţia Silvică Vaslui de 15 ani, pe aceeaşi poziţie. Cantonul silvic pe care îl are în pază este de circa 405 ha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.