„Cariera” de succes a unui tânăr bârlădean , blocată de poliţişti

Un tânăr de 21 de ani, din Bârlad, promitea să devină un maestru al hoţilor, datorită tupeului şi îndrăznelii sale, dacă drumul pe calea „succesului” nu i-ar fi fost blocat de polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad.

În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie a.c., persoana bănuită de comiterea infracțiunilor a pătruns, în cursul nopţii, în sediul unei firme de unde a sustras sume de bani. Totodată, folosind o cheie de rezervă, a pătruns în interiorul unui autoturism, de unde a sustras un portofel în care se aflau mai multe documente și carduri bancare. Astfel, cu ajutorul cardurilor bancare a efectuat în mod fraudulos diverse plăți, atât online, cât și la dispozitivele electronice de plată (POS).

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat, de asemenea, faptul că, în data de 14 noiembrie a.c., autorul a sustras, de la domiciliul unei femei în vârstă de 75 de ani, suma de 10.000 lei și 520 de euro.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracțiunilor a fost recuperat parțial.

Față de bărbatul de 21 de ani, din municipiul Bârlad, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 4 decembrie a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 zile.