Bebeluș cu rotavirus, izolat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Un bebeluș în vârstă de șapte luni, internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, a fost diagnosticat cu boală diareică acută. Cazul a fost raportat de conducerea unității sanitare atât la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, cât și la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din capitală. Potrivit conducerii SJU Vaslui, copilul este din comuna vasluiană Hoceni și a fost adus de la Spitalul Municipal din Huși.

“Copilul a fost dagnosticat cu boală diareică acută, cu rotavirus, având un grad de deshidratrare de cinci la sută. S-a luat decizia izolării sale într-un salon al secției de pediatrie, nefiind necesar transferul în altă unitate medicală. Din discuția pe care am avut-o cu medicul pediatru care a preluat copilul, starea sa generală este bună”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul medical al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

Copilul va rămâne în continuare internat în spitalul vasluian, unde va fi supus unor investigații suplimentare pentru a se vedea dacă în acest caz este vorba și despre infecția cu bacteria E-coli.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.