Primăria Vaslui va construi 100 de locuinţe pentru tineri

Primăria municipiului Vaslui va construi 100 de apartamente pentru tineri în cadrul unui proiect care urmează să fie finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, proiectul are o valoare de peste 6 milioane de euro, la care se adaugă adaugă un proiect privind amplasarea a 45 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu o finanţare de peste 1 milion de euro.

Prin implementarea acestui proiect se doreşte îmbunătăţirea condiţiilor de locuit pentru tinerii din grupuri şi comunităţi marginalizate. Stocul de locuinţe publice în regim de închiriere pentru tineri, sociale sau de necesitate este insuficient în comparaţie cu numărul de persoane care locuiesc în condiţii necorespunzătoare, în această situaţie fiind aproximativ 400 de solicitanţi, dintre care aproape jumătate sunt tineri”, au transmis reprezentanţii Primăriei Vaslui.

Locuinţele pentru tineri urmează să fie construite în fosta zonă industrială a municipiului Vaslui. Dintre cele 100 de apartamente, 40 vor avea o cameră, 40 vor fi cu două camere şi 20 sunt proiectate cu trei camere, suprafaţa totală desfăşurată fiind de 7.800 de metri pătraţi.