Pedeapsă dublă pentru un şofer care a părăsit locul accidentului pentru că era băut

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de un bărbat de 33 de ani, din Vaslui, depistat după ce a fost implicat într-un eveniment rutier și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea acestora.

 

În data de 18 noiembrie a.c., la ora 20:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Poliției Rutiere – au fost sesizați de către o conducătoare auto în vârstă de 19 ani , din municipiul Vaslui, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe direcția Bălteni spre Vaslui, în suburbia Brodoc, a fost acroșată de o furgonetă care nu a oprit în urma producerii evenimentului rutier.

Activitățile desfășurate de către polițiști au dus identificarea furgonetei precum, și a conducătorului auto vinovat de producerea evenimentului rutier, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta a fost  testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, pentru  prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Județean Vaslui pentru a primi îngrijiri medicale.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 196, alineat 1, din Codul Penal  și  părăsirea locului accidentului, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 338, alineat 1, din Codul Penal.