Băut și fără permis, un bărbat din Iana s-a sustras recoltării de probe biologice! A fost reținut

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au reținut un bărbat, în vârstă de 58 de ani, care conducea un autovehicul având dreptul de a conduce vehicule suspendat și care a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 9 februarie 2022, ora 14.00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul comunal DC 83, în localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei dar a refuzat recoltarea acestora. 

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.  În cursul zilei de ieri, 11 februarie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, 12 februarie 2022, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.