Tirist din Timiș, reținut de polițiștii vasluieni după ce l-au prins băut la volanul camionului

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Vaslui, au reținut un bărbat de 44 de ani, din orașul Deta,  județul Timiș, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În data de 11 februarie 2022, ora 8:30, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul național DN 24B, în localitatea Râșești, comuna Drânceni, județul Vaslui, au oprit pentru control, un ansamblu de vehicule format din autocamion și semiremorcă, înmatriculat în județul Timiș, condus de către un bărbat în vârstă de 44 de ani. 

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul depistat emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.   

În aceeași zi, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, 12 februarie 2022, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.