Băut și fără permis la volan

Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pe numele a doi bărbați în vârstă de 31, respectiv 39 ani care s-au deplasat cu autoturismele pe drumurile publice fără a respecta  normele rutiere în vigoare.

Polițiști din cadrul Poliției orașului Negrești, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au identificat două persoane care se deplasau pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Astfel, polițiștii au procedat la oprirea în trafic a unui bărbat care se deplasa cu autoturismul pe strada Decebal din orașul Negrești.     Acesta a fost identificat ca fiind C. Costel, de 39 ani, din comuna Mironeasa, județul Iași.   Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, în urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, I. Constantin, de 31 ani, din orașul Negrești a fost identificat de polițiști și jandarmi în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Păcii din orașul Negrești. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.