Iarna își intră în drepturi

Vremea se va schimba începând de luni noapte. Temperaturile scad foarte mult şi vor ajunge la valorile obişnuite pentru sfârşitul anului. Asta înseamnă cel mult 8 grade ziua şi temperaturi negative peste tot în cursul nopţii. În plus, apar şi precipitaţiile, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare.

La noapte, în zonele joase de relief în special din vest, sud-vest şi centru vor fi nori sau ceaţă, iar vântul va fi activ doar pe la munte.

Temperaturile minime se anunţă mai ridicate decât în mod obişnuit şi vor porni de la -4 grade în estul Transilvaniei şi se vor opri la 6 grade pe litoral.

Mâine, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii decembrie în majoritatea regiunilor. Soarele va fi darnic şi doar prin vest, nord-vest şi centru vor fi mai mulţi nori, dar şi ceaţă matinală. Maximele temice vor fi cuprinse între 2 grade prin Transilvania şi 19 grade Celsius în dealurile din sudul ţării.

De o zi neobişnuit de caldă vor avea parte mâine şi cei aflaţi în Bucureşti. Norii aproape că vor lipsi, vântul va adia uşor, iar temperatura aerului va urca pâna spre 15 grade. Presiunea atmosferică se va menţine la valori ridicate.

Săptămâna va debuta tot cu o atmosferă foarte caldă în cea mai mare parte a ţării, dar apoi vremea se va răci brusc şi accentuat.

Prin urmare, miercuri, temperaturile nu vor mai trece de 3 grade pe nicăieri.

În plus, marţi vor fi ninsori în Moldova şi la munte şi precipitaţii mixte în sud, iar miercuri va ninge slab, mai ales prin sud-vestul teritoriului. În tot acest interval şi vântul va fi alert în regiunile extracarpatice.

Sursa Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.