Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul bărbatului care a așteptat 17 ore pe holurile spitalului din Bârlad

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul, relatat de presă, al unui bărbat în vârstă de 70 de ani din comuna vasluiană Blăgești care a așteptat 17 ore la Spitalul de Urgență din Bârlad ca să fie internat. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Conform celor precizate în mass-media, bărbatul a fost adus la Spitalul de Urgență din Bârlad, în jurul orei 16.30, pacientul petrecându-și noaptea pe holul spitalului, fără însă a fi supravegheat. Internarea sa a avut loc la ora 10.00, a doua zi, la insistențele familiei. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui a precizat faptul că starea de sănătate a bărbatului nu era deloc bună, acesta prezenta o ‘stare de oboseală generalizată, inapetență, edeme la nivelul membrelor inferioare și abdomen voluminos’.

În articolele de presă s-a precizat că familia pacientului a sesizat Direcția de Sănătate Publică, dorind să depună o plângere și la poliție, întrucât, în urma anchetei interne realizate de conducerea spitalului nu s-a descoperit nicio neregulă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.