Astăzi, noii subprefecți ai județului au fost învestiți oficial în funcție

Mircea Gologan și Daniel-Garincha Onofrei au preluat de astăzi atribuțiile de subprefecți ai județului. Numirea acestora a fost făcută miercuri, în ședința Guvernului, atunci când s-a decis și eliberarea din funcție fostei conduceri a Instituției Prefectului Vaslui. Astfel, Eliberat din funcția de prefect, Mircea Gologan revine pe o funcție pe care a mai avut-o, cea de subprefect. 

Cei doi au depus astăzi jurământul, în cadrul unei ceremonii de învestire în funcţie desfășurată în sistem de videoconferință. Ceremonia a avut un caracter restrâns, cu prezență fizică limitată, pentru a respecta normele și măsurile sanitare în vigoare. Au fost prezenți, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ, șefii instituțiilor descentralizate și cei din cadrul MAI, dar și angajați ai instituției. 

Nominalizați de  PNL, cei doi subprefecți au declarat că se simt onorați de numirea în funcție, considerând că este o responsabilitate  pe care sunt pregătiți să și-o asume, dedicându-și toată priceperea, competențele și întreaga energie pentru a-și îndeplini atribuțiile în fața cetățenilor.

De subliniat, potrivit OUG nr. 4 din 27 ianuarie 2021,  cei din noua conducere nu mai au funcții administrative, ci funcții de demnitate publică. Odată cu aceasta, la nivelul instituției prefectului se înființează funcția de secretar general, care va avea rolul de înalt funcționar public și se subordonează nemijlocit prefectului.