Sindicatul: Agenţii de Poliţie nu beneficiază de servicii medicale corespunzătoare

În perioada 11-15 februarie 2019, reprezentanţi ai Biroului Executiv Central din cadrul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au participat la o întâlnire cu factorii de conducere ai Direcţiei Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Cu această ocazie au fost dezbătute principalele probleme referitoare la serviciile medicale de care beneficiază poliţiştii, deficitul de personal de specialitate, lipsa spaţiilor şi nu în ultimul rând starea de sănătate a celor care activează sau a pensionarilor din acest minister.

Ca exemplu, putem menţiona situaţia existentă la Centrul Medical din judeţul Vaslui care îşi desfăşoară activitatea într-o clădire unde au sediul mai multe firme, fiind de fapt un Centru de Afaceri. Nu este greu să ne imaginăm postura în care sunt puşi colegii noştri, care au nevoie de medic, cu diverse afecţiuni de sănătate şi care trebuie să se „expună” în faţa angajaţilor de la firmele respective, oameni care nu au nimic în comun cu actul medical.

Tot la Vaslui, se poate exemplifica şi problema lipsei de personal, unde activează doar doi medici şi doi asistenţi, fără niciun mijloc de transport în dotare şi care răspund de peste 2500 de poliţişti, cărora trebuie să le ofere servicii medicale corespunzătoare.

La finalul întâlnirii, în urma demersurilor efectuate şi a eforturilor depuse, suntem în măsură să vă informăm că au fost deblocate 143 de funcţii pentru personal medical, dintre care doi medici şi trei asistenţi vor fi repartizaţi la Vaslui.