73 de oi au fost făcute scrum într-un incendiu la o stână

O stână din comuna Vetrișoaia s-a făcut scrum, după ce o persoană  a dat foc vegetației uscate din zonă. Focul a ajuns la depozitul de animale și furaje printr-un canal. Pagubele au fost însemnate: 73 de oi, 80 tone furaje, două tone porumb 400 metri pătrați acoperiș din tablă si azbociment pe astereală din lemn, aproximativ , cinci metri cubi lemn de construcții (căpriori) și  zece metri liniari gard.  

La fața locului a intervenit Secția de Pompieri Huși  cu două autospeciale de stingere cu apă și două echipaje specializate.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul întregului adăpost de animale si la depozitul de furaje (lucernă). O parte din efectivul de animale fusese evacuat, dar foarte multe animale încă erau în stână.

Stâna avea un efectiv de 723 ovine. Din totalul ovinelor, au fost salvate 650.

Au ars 73 ovine, 400 metri pătrați acoperiș din tablă si azbociment pe astereală din lemn, aproximativ 80 tone furaje, cinci metri cubi lemn de construcții (căpriori), două tone porumb boabe, zece metri liniari gard.

Au fost salvate aproximativ 30 tone furaje, patru anexe și cele 650 oi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (o persoană a dat foc vegetației uscate din zonă, focul ajungând la depozitul de animale și furaje printr-un canal)” a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.