La Muzeul Județean, primăvara a venit pe portativ

Sărbătoarea Floriilor de anul acesta a fost marcată de către  senatoarea GABRIELA CREȚU prin derularea primei ediții a concursului județean de interpretare instrumentală „Primăvara pe portativ”. Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a fost gazda a 17 tineri talentați care au încântat juriul, dar și publicul, destul de restrâns din cauza pandemiei.

În cadrul acestui eveniment, câștigătorul bursei de excelență în domeniul artistic, în valoare de 1000 de lei este Rareș Trufea, tânărul din Vaslui care a uimit o țară întreagă, prin interpretarea sa la pian din emisiunea „Românii au talent”. Recitalul oferit de Rareș la finalul concursului a încântat publicul restrâns.

Premiul I și suma de 500 de lei au fost câștigate de bârlădeanul Tudor Jora, care, de asemenea, a impresionat auditoriul prin interpretarea sa la pian. Câștigătorul premiului II, vasluianul Antonio Enea a primit  suma de 300 de lei, fascinând juriul prin interpretarea sa la vioară, iar cei doi câștigători ai premiului III (pentru că nu s-a putut face departajarea) au primit câte 200 de lei.

Toți ceilalți 13 participanți au primit câte 100 de lei, alături de diplome, care au fost acordate atât concurenților, cât și profesorilor coordonatori.

„Primăvara a cântat pe portativ. Și a cântat minunat! 17 tineri artiști și-au arătat talentul în fața unui juriu încântat! Și ce talent! Și ce încântare! Epidemia ne-a împiedicat să fim mulți. Nu i-a împiedicat pe artiști să fie buni. Toți au fost cei mai buni la categoria și instrumentul lor. Cei mai buni dintre cei buni au fost, totuși, Tudor Jora, în concurs, și Rareș Trufea, în recital, în calitate de câștigător al bursei de excelență în artă. Sper din suflet să-l ajute un picuț să-și ducă visul mai departe! La final, ne-am bucurat împreună, inclusiv cu recitaluri neașteptate – Trufea junior cântând cu Trufea senior, Rareș, cu Mocanu Ramona Maria sau o viitoare mare pianistă în vârstă de patru ani care s-a înscris pentru ediția a doua! Mai că aș fi cântat și eu dar, cum sunt începătoare fără talente naturale dar cu simțul umorului și ridicolului, m-am abținut! Una peste alta, mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să organizez concertul! Datoare!”, sunt gândurile transmise de senatoarea Gabriela Crețu, vicepreședinta Comisiei de cultură și media din Senatul României, inițiatoarea concursului „Primăvara pe portativ”.