Ziua Copilului, sărbătorită la Vaslui prin cântec, joc și voie bună (galerie foto)

Despre copilărie și copii a fost vorba pe tot parcursul zilei de vineri, 1 iunie. Nici  părinții, care au fost liberi în acest an, nici instituțiile administrative și culturale nu au ignorat această zi și au organizat evenimente menite să îi atragă pe cei mici. La Vaslui acestea s-au desfășurat, la ore diferite, în două locații. De la ambele manifestări nu au lipsit baloanele, muzica și voia bună. Expoziţii de artă plastică, concursuri de muzică, poezie şi dans, recitaluri şi spectacole pentru copii, jocuri interactive, prezentări de modă pentru copii, desene pe asfalt, facepainting, ateliere de creaţie, de dans şi pictură, acestea sunt doar o parte de bucuriile unei zile oferite copiilor .

Dimineață, Parcul Copou a fost gazda Tărgului de jucării, eveniment organizat de Centrul Judeţean pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui şi Primăria Vaslui

Copiii au avut spații amenajate unde au putut vinde sau schimba propriile jucării. Voluntari, membrii trupei FunnyArt  Iași,  actorul vasluian Vlad Gălățianu  și Trupa Improvisneyland, dar și membrii trupei de teatru de păpuși al  Centrului Cultural “Podul Înalt” Muntenii de Jos au asigurat  buna dispoziție, prin momente artistice și jocuri interactive. Scriitoarea Mihaela Coșescu i-a invitat pe cei mici în lumea fanteziei și a poveștilor, prin lansarea cărții ”Bicicleta fermecată”.

Nu a lipsit nici în acest an standul de donații, unde copiii au donat jucării și rechizite școlare care, de această dată, vor ajunge la o grădiniță din comuna Dodești. Printre donatori, ca de obicei, membrele Clubului Kiwanis Vaslui, dar și viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu.

Aleile Parcului Copou s-au dovedit neîncăpătoare pentru zecile de desene pe asfalt ale copiilor Centrului de zi Bucuria și invitaților lor.

 

Aşa după cum a devenit firesc, iniţiativei Primăriei municipiului Vaslui de a dărui copiilor, de ziua lor, surprize dintre cele mai plăcute, s-au alăturat colaboratori inimoşi care au făcut posibilă o sărbătoare de poveste: unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, Asociaţia Culturală Domisong, Palatul Copiilor Vaslui, Şcoala de dans Dance Factory, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Centrul de zi Bucuria, Asociația Tinerilor Ortodocși.

Eveniment unic la nivelul municipiului Vaslui, aşa după cum ne-a declarat artistul plastic Ramona Popliuc- Costin, Expoziţi-concurs „Despre Copilărie, în toate felurile” a adunat pe simezele foaierului Primăriei cele mai frumoase gânduri colorate ale elevilor vasluieni. Cele mai reușite 130 de lucrări au fost premiate cu diplome și dulciuri, desenele rămând expuse la sediul Primăriei. Membrii Cercului de muzică ușoară din cadrul Palatului Copiilor au oferit un recital celor prezenți la vernisajul expoziției.

Concursul de poezie, muzică și dans ” Copilăria, un basm fără sfârșit” și-a premiat câștigătorii pe scena din Centrul Civic chiar de ziua lor. Marcel Iorga – președinte juriu, coregraful Cosmin Crețu, prof. Gabriela Ciubotariu, prof. Gina Radu, prof. Luminița Oatu, prof. Mihaela Loredana Dorofte – membrii juriului de specialitate au desemnat câștigătorii primei ediții a unui concurs ce se dorește a deveni o tradiției a zilei de 1 Iunie.

Pe aceeași scenă a avut loc o prezentare de modă inedită, ținutele pentru copii , elegant prezentate în fața publicului, preluând culorile roșu, galben și albastru. Centrul Civic a găzduit, în paralel, ateliere de pictură, facepainting, jocuri și concursuri interactive, toți copii implicați bucurându-se la final de diplome, medalii, dulciuri și baloane în toate culorile curcubeului. Organizatori, colaboratori sau parteneri deopotrivă, cu toții au urmărit un singur scop pentru ziua de 1 Iunie – să aducă bucuria în sufletele și pe chipurile copiilor noștri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.