Weekend plin pentru pompierii vasluieni

În perioada 15 martie – 18 martie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la 74 misiuni, astfel:

1. Misiuni de acordare a asistenţei medicale

 • 63 intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
 • trei misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale din apartament, la ambulanţa în municipiul Bârlad şi oraşul Negreşti, în datele de 14 şi 16.03.2019.

2. Misiuni de recunoaştere în teren

 • o misiune de recunoaştere privind prevenirea şi stingerea incendiilor la un agent economic, unde au fost instruite peste 20 persoane privind prevenirea situaţiilor de urgenţă.

3. Misiuni privind salvarea animalelor

 • o misiune de salvări animale cu un echipaj de pompieri, din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi, în data de 15.03.2019, la ora 17.30, pentru salvarea unui câine căzut într-un canal cu adâncimea de 5 metri.
 1. 6 misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor
 2. o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 12.58, a Punctului de lucru Ivăneşti, din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, împreună cu 3 voluntari şi 6 cetăţeni, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate, în localitatea Doagele, comuna Dragomireşti, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la adăpostul de animale şi depozitul de furaje, cu posibilitatea propagării la întreaga locuinţă, casele învecinate, din imediata apropiere a focarului de incendiu. Urmare a incendiului au ars aproximativ 5 tone de furaje, grajdul de animale în proporţie de aproximativ 60 %, 40 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală de lemn, o căruţă şi 50 metri liniari de gard din scândură. Au fost salvate locuinţa, cu bunurile aferente din aceasta şi o casă învecinată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
 3. o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 18.20, a Detaşamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs pe DE 581, pe raza localităţii Bădeana, comuna Tutova, judeţul Vaslui. Urmare a incendiului au ars aproximativ 1000 metri pătraţi de vegetaţie uscată şi gunoi menajer. Incendiul, din imediata apropiere a DE 581, din cauza fumului dens, pe calea rutieră, reprezenta un pericol pentru circulaţia rutieră. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
 4. o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 19.30, a Detaşamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în suburbia Bahnari, a municipiului Vaslui. Urmare a incendiului au ars peste 4 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
 5. o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 22.14, a Detaşamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de solarii, sprijiniţi de un voluntar şi 4 cetăţeni, în localitatea Sârbi, comuna Banca, judeţul Vaslui. În urma incendiului au ars două solarii pe o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi, acoperite cu polietilenă, aproximativ 4 metri cubi de scândură şi căpriori de brad, mobilă diversă depozitată în solar. Au fost salvate celelalte solarii de pe o suprafaţă de 8.000 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile purtate de vânt.
 6. o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 23.00, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, sprijiniţi de şase cetăţeni, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de locuinţă, anexă gospodărească, produs în localitatea Olteneşti, comuna Olteneşti, judeţul Vaslui. Au ars aproximativ 25 metri pătraţi acoperiş din azbociment, pe astereală de lemn, diverse materiale textile, mobilier divers şi documente personale. Au fost salvate locuinţa şi casa din imediata apropiere a focarului de incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum deteriorat, neprotejat, amplasat lângă materialele combustibile.
 7. o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 11.52, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, sprijiniţi de doi voluntari şi doi cetăţeni, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de locuinţă, produs în localitatea Duda, comuna Duda Epureni, judeţul Vaslui. Au ars aproximativ 40 metri pătraţi acoperiş din ţiglă, pe astereală de lemn, diverse materiale textile, diverse produse electrocasnice, mobilier divers şi documente personale. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de cercetare.