Vineri, misiunea grea pentru premierul Florin Cîțu! Președintele CJ cheamă primarii nemulțumiți să îl întâmpine ”așa cum se cuvine”

Misiunea grea pentru Premierul Florin Cîțu, care a promis că va fi prezent la alegerile interne ale PNL Vaslui, organizate în după-amiaza zilei de vineri, 2 iulie, la Sala Sporturilor. Acesta nu se va întâlni doar cu membrii propriului partid, așa cum își propusese, ci și cu  primari, consilieri locali, municipali , comunali și oameni de rând. Apelul ca vasluienii  să se mobilizeze  și să îl întâmpine  pe prim-ministru ”așa cum se cuvine” a fost făcut de Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, nemulțumit de faptul că bugetul alocat județului în acest an se dovedește insuficient nu numai pentru investiții serioase, dar chiar și pentru cheltuielile de funcționare a unor primării. 

”Noi am aflat de vizita premierului Cîțu în județul Vaslui – județ despre care s-a pronunțat de câteva ori în necunoștință de cauză – și ne gândim să-l întâmpinăm cum se cuvine, invitând pe cei 86 de primari din UAT-urile vasluiene, împreună cu consilierii locali, comunali, orășenești și municipali, să-l întâmpinăm în ziua în care va fi prezent la alegerile interne ale PNL Vaslui.

Vrem să-i transmitem doleanțele noastre în materie de buget, pentru a fi rezolvate. Evident, nu dorim să aducem nicio atingere desfășurării evenimentului politic și nu vom fi prezenți în locația respectivă, ci pe căile de acces pe care premierul se va deplasa spre Sala Sporturilor. Sperăm că nu va veni cu un elicopter la ședință, pentru că atunci ar putea rămâne insensibil la dorințele noastre, ale administrației locale.

Am făcut deja o evaluare a necesităților administrației locale vasluiene, pe baza solicitărilor venite de la UAT-uri, indiferent de culoarea politică a primarilor respectivi, și putem spune că foarte multe primării vor ajunge în imposibilitatea de a mai funcționa până la sfârșitul anului, dacă nu vor fi luate în considerare solicitările primarilor” a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.