Hoți de cai, prinși de polițiști

Doi bărbați din comuna Deleni au fost reținuți de polițiști, aceștia fiind bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt calificat, fapte comise pe raza comunei Ciocani.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Banca au reţinut în ziua de 13.09.2018, pe bază de ordonanţă, doi bărbați din comuna Deleni, în vârstă de 36, respectiv 19 ani.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în noaptea de 12/13 septembrie a.c., aceștia au sustras trei cabaline. Una dintre acestea, din curtea unei locuințe din comuna Ciocani, iar celelalte două, de pe un imaș comunal din apropiere.  În dimineața de 13.09.2018, cei doi bărbați au fost identificați de către polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Banca, în timp ce se deplasau cu cele trei cabaline spre comuna Bogdănești.

Cabalinele au fost recuperate și restituite părților vătămate, iar cei doi bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul acestei zilei să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Furturile de animale pot fi prevenite dacă proprietarii și cumpărătorii de bună credință vor ține cont de următoarele sfaturi:

  • Nu lăsați animalele nesupravegheate pe câmp, în oboare, târguri, deoarece acestea pot fi furate cu tot cu atelaje;
  • Efectuați semne particulare animalelor pe care le dețineți, pentru a putea fi recunoscute ușor în cazul în care au fost sustrase și rețineți exact semnalmentele acestora;
  • Pe timpul nopții, asigurați un iluminat corespunzător grajdurilor și montați sisteme de închidere care nu permit pătrunderea infractorilor;
  • În interiorul grajdurilor, pe timpul nopții, legați animalele cu lanț și lacăt de o bară metalică încastrată în beton;
  • În momentul cumpărării de animale, solicitați vânzătorului biletul de proprietate și certificatul sanitar-veterinar ; nu încheiați târgul cu acesta până nu-i cunoașteți exact identitatea;
  • Nu cumpărați animale de la persoane care se grăbesc și solicită prețuri mici, mai ales în cazul în care acestea sunt de calitate, deoarece pot proveni din furturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.