[VIDEO] Bun venit pe Lună! Peisaj selenar pe drumul județean Codăești – Dănești

Dacă doriți să vedeți peisaje asemănătoare cu cele de pe lună, vă invităm să faceți o vizită pe DJ 247 Codăești – Emil Racoviță. Craterele din drum se potrivesc perfect cu peisajul selenar.

Sute de persoane se chinuie zilnic să ajungă înspre case. Practic, sunt nevoiți să fac slalom printre gropi. Un drum de câțiva kilometri poate să dureze și până la o oră. Oamenii așteaptă de ani buni ca drumul să fie reabilitat, dar speranțele și rugămințile lor lor nu par să fie auzite de nimeni. Mai mult decât atât, drumul duce la Casa memorială Emil Racoviță, obiectiv istoric important în județ.

” În mai toate comunele există șosele, noi am fost uitați. Drumul e bun de pescuit după prima ploaie, acum iarna, cuvântul potrivit e disperare! Suntem în secolul 21, e bătaie de joc, mai rău ca în evul mediu. Nouă cine ne plătește daunele la mașină? Dacă faci de două ori pe săptămână acest drum, mașina e praf!” ne spune un șofer din Emil Racoviță.

Sătenii amenință că, dacă nimeni nu-i bagă în seamă, vor recurge  la măsuri radicale și nu este exclusă o acțiune de protest prin care să fie blocat drumul.

În altă ordine de idei, nu mergeți pe acest drum dacă doriți să vizitați locuința în care s-a născut și a trăit omul de știință Emil Racoviță , asta dacă nu aveți măcar un tractor bine echipat.

 

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook ZiaruldeVaslui 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.