Vasluianul, Revelionul şi … ghinionul

O tânără stă cu un pahar de sticlă, gol, în mână. “Să îl sparg?!” îşi întreabă amicii. “Sparge-l! Sparge-l!”, o îndeamnă aceştia în cor. Iar adolescenta izbeşte paharul cu putere de stâlpul unui felinar, alugând astfel ghinionul noului an. Cioburile se împrăştie pe gazonul din faţa Casei de Cultură…

Indiferent unde s-ar afla, românii care petrec noaptea de Revelion, trebuie să lase musai ceva în urmă prin locurile unde se află. Nici vasluienii  noşti, cei care se supără de fiecare dată când alţii ne caracterizează ca lipsiţi de educaţie, nu au făcut excepţie.  Pentru că în zi de sărbătoare “ ne permitem” să lăsăm deoparte toate manierele (era să spun normele bunului simţ, dar să fim eleganţi totuşi)  şi să respectăm tradiţia bunicilor noştri. Nu ne mai plac oalele lor de lut, ţesăturile lor, modul lor de a gândi, dar nu ezităm “să spargem ghinionul”, adică  sticlele de şampanie, izbindu-le de  soclul lui Ştefan cel Mare, de gresia din centru (unde erai tu, Pavăl, oare?), de trunchiul pomilor sau de ghivecele imense din Centrul Civic. Asta printre două urături, trei chiueli şi o râgîitură în nasul celui mai apropiat “frate” prezent în centru. Unii nu au spart ghinionul, dar nici nu au căutat cel mai apropiat coş de gunoi să arunce sticlele sau paharele golite şi le-au lăsat pe unde au apucat. Pentru că vasluianul trebuie să îşi lase urmele pe unde se duce, nu?

Au rămas,  la finalul petrecerii, angajaţii GOSCOM care au făcut ca, până dimineaţă, când a ieşit lumea la plimbare, Centrul Civic să arate impecabil, ca de obicei.

One thought on “Vasluianul, Revelionul şi … ghinionul

  • 3 ianuarie 2017 la 11:28
    Permalink

    Din pacate,cei care procedează așa,nu au bune maniere nici în viața de zi cu zi.Odata dobândite nu ai cum sa le lași acasă doar ca e Revelionul.Ma număr printre cei care au refuzat să mai vină în centru,fiind dezgustată de mizeria lăsată în urmă.Pacat de frumusețea centrului pătată de așa zisii petrecăreți!oare are măcar unul curajul să spargă un pahar cu șampanie în propria sufragerie?Sunt sigură că NU!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.