Val de accidente rutiere în prag de Sărbători

Trei accidente de circulație în care au fost implicați vasluieni au avut loc la doar câteva minute unul de altul, în această seară.

În cursul acestei seri, în zona Expomobila din Iași s-a produs un eveniment rutier în care a fost implicată o mașină înmatriculată în Vaslui. Un șofer cu numerele de Vaslui a intrat cu mașina într-un șant de pe marginea drumului. Șoferul le-a spus oamenilor legii că a fost orbit de farurile unui autoturism ce venea din sens opus. Din fericire, singurele pagube înregistrate au fost cele materiale.

În zona Ceramica din Vaslui, a avut loc un accident rutier, o mașină a intrat într-un stâlp dupa care a ricosat într-o mașina parcată, A rezultat o singură victimă, soferul de 43 de ani, care era conștient.

Un alt accident, produs aproape concomitent cu cele două enumerate, s-a produs la Berezeni. Un autoturism a lovit un alt autoturism. În urma impactului au rezultat două victime cu leziuni minore, șoferul de 21 ani, contuzie lombară, iar pasagerul din dreapta, un bărbat de 51 de ani cu traumatism cranico-cerebral (TCC) minor. Au fost preluați de o ambulanță B2 și transportați la Spitalul din Huși.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.