Trafic de influență la RAR Vaslui! ITP-uri măsluite pentru câteva sute de euro

Un individ suspectat de trafic de influenţă ce are legătură cu RAR Vaslui va fi nevoit să dea explicaţii în instanţă. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe bărbat. Individul solicita diverse sume de bani de la cei care doreau ITP-uri măsluite.

„În fapt, în cursul lunilor ianuarie şi februarie 2021, inculpatul a pretins şi primit sumele de 650 de lei şi 300 de euro, în mod direct, pentru sine şi pentru alţii, de la o persoană, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici –  ingineri auto din cadrul Registrului Auto Român (RAR) – reprezentanţele Iaşi şi Vaslui, asupra cărora a promis că va interveni şi îi va determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, constând în efectuarea inspecţiei tehnice periodice cu un rezultat pozitiv, de admitere, prin certificarea încadrării unui autoturism în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei”, au precizat ieri anchetatorii ieșeni.

De altfel, în ultimii 5 ani, au fost semnalate tot mai multe astfel de situații în ceea ce privește activitatea RAR Iași sau RAR Vaslui. În urma unor denunțuri asemănătoare, procurorii și polițiștii au efectuat mai multe percheziții. Zeci de persoane din Iași au fost duse la audieri, cercetate, trimise în judecată sau chiar condamnate din pricina unor acuzații similare.