Un vasluian s-a bătut cu polițiștii după ce aceștia i-au cerut declarația

La data de 31 martie, ora 21:00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satului/comuna Stănilești, județul Vaslui, a depistat și oprit pentru legitimare un bărbat de 39 de ani, domiciliat în aceeași localitate, ce se deplasa pe un drum public. Persoanei i s-a solicitat să prezinte un document de identitate în vederea legitimării, să precizeze locul și motivul deplasării, conform ordonanțelor militare în vigoare, prezentând declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, după caz.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze, devenind agresiv verbal și fizic, proferând amenințări și expresii jignitoare la adresa unuia dintre polițiști. Încercând să își asigure scăparea, a împins unul dintre polițiști, iar pe al doilea l-a lovit în zona feței.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, în data de 1 aprilie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, Judecătoria Huși a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.