Un vasluian s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să vândă 4 pui de câine

Ieri, 18 septembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi și Poliției Municipiului Iași, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Iași au desfăşurat o nouă acțiune preventivă, pe raza municipiului Iași, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în materie de protecţie a animalelor.

Acțiunile au fost derulate în perioada 16 – 18 septembrie, pentru creșterea siguranței cetățenilor în spațiile publice și reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative în care sunt implicate animale, atât prin desfășurarea de activități preventive, cât și prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale din acest domeniu, atunci când se constată abateri de la normele legale incidente.

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în cadrul acțiunii derulate în piața agroalimentară Dacia, din municipiul Iași a fost depistat un bărbat, din județul Vaslui, în timp ce comercializa 4 exemplare de tineret canin, cu vârsta de 7 săptămâni. Având în vedere că despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum 8 săptămâni de viață reprezintă un act de cruzime față de animale, iar această faptă reprezintă infracțiune, în cauză a fost întocmit un dosar penal, conform art. 25, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004, privind protecția animalelor, iar cercetările continuă.