Un tânăr din Bârlad, tâlhar de meserie

 Poliţiştii bârlădeni au reţinut un bărbat de 20 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie calificată.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională  a unui bărbat în vârstă de 20 de ani, din Bârlad,  județul Vaslui, bănuit de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie calificată.

În data de 31 martie, în jurul orei 07:20, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 66 de ani, din Bârlad, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, a fost deposedată, prin violență, de geanta pe care o avea asupra sa, precum și de suma de 5500 lei, de către o persoană necunoscută. Victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15:20, polițiștii au fost sesizați din nou de către o femeie de 57 de ani din Bârlad, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe Republicii, a fost deposedată de geanta personală, prin violență, de către un bărbat necunoscut.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni l-au identificat pe bărbatul bănuit de săvârșirea celor două infracțiunii de tâlhărie și au stabilit împrejurările comiterii faptelor.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore în cursul zilei de ieri, iar astăzi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă.

Menționăm faptul că bărbatul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă săvârșită în luna februarie 2019, în zona gării CFR Bârlad.

PENTRU A NU CĂDEA  VICTIMĂ TÂLHARILOR, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

 • Luaţi-vă măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate;
 • Evitaţi să circulaţi singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate şi puţin frecventate;
 • Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare;
 • Evitaţi pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influenţa alcoolului. Dacă nu este cu putinţă, evitaţi orice conflict cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi;
 • Nu răspundeţi provocărilor unor persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, pe stradă;
 • Nu încurajaţi violenţa şi injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor;
 • Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă;
 • Nu adoptaţi o atitudine de atac, nu încurajaţi şi mai ales, nu participaţi la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni;
 • În mijloacele de transport în comun, aglomeraţiile stradale etc., nu vă angajaţi în dispute verbale, chiar dacă sunteţi provocat;
 • Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este strigătul. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi sau tâlhăriţi pe stradă, strigaţi cât mai tare după ajutor. Procedând astfel alertaţi persoanele din jur, iar agresorii vor fugi;
 • Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată Poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.