Febra florilor de 8 martie i-a îmbogățit pe comercianți

Ziua Femeii este un moment de sărbătoare pentru doamne şi domnişoare, dar și un prilej de câştiguri uriaşe pentru florării și speculanți! Zeci de mii de euro au câştiga comercianţii în perioada 1-8 martie. 

Cu o floare nu se face primăvară, dar puteţi aduce zâmbete pe feţele doamnelor şi domnişoarelor. Şi cum astăzi, de Ziua Femeii, domnii au dat iama în florării pentru a căuta buchete perfecte, comercianţii s-au pregătit din timp.

Trandafiri, lalele, zambile sau orhidee – toate puteau fi găsite atât la florăriile din colț de stradă, cât și la speculanții “puși pe combinații”. Iar preţurile variază în funcţie de preferinţe. Pentru o lalea, domnii au scos din buzunar între trei și cinci lei, iar pentru o fresie între patru și șapte lei. Trandafirii au fost un pic mai scumpi, dar totuși la mare căutare. Pretul unui trandafir a fost de la 14 pana la 18 lei. Compozițiile de flori se găsesc la 30 de lei cel mai mic preț și pot ajunge pana la 700-800 de lei, spun comercianții, în funcție tipul și numărul florilor din buchet. Și cumpărătorii și vânzătorii spun că prețurile s-au ridicat în aceste zile.