Un primar cere polițiștilor să nu-i mai amendeze sătenii, chiar dacă aceștia nu au declarație

Primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş, le cere poliţiştilor să fie indulgenţi cu oamenii de bună-credinţă care se deplasează pentru efectuarea unor activităţi agricole sau pentru ajutorarea persoanelor vârstnice şi să nu-i amendeze, chiar dacă aceştia nu au asupra lor declaraţii pe propria răspundere.

Într-o postare pe contul său de socializare, primarul a făcut apel ‘la latura umană a poliţiştilor’ şi le-a solicitat să-i ajute şi să-i îndrume pe cetăţeni, în loc să-i amendeze.

Având în vedere că în ultimul timp s-au înmulţit amenzile în comuna Şuletea din cauza lipsei declaraţiilor avute asupra lor de cetăţenii comunei, fac apel la latura umană a poliţiştilor şi îi rog din tot sufletul să îi ajute pe cetăţeni! Oamenii din comuna noastră sunt oameni gospodari, care efectiv merg la câmp, la vie, sau la animale. Ajutaţi oamenii să poată intra şi ei în posesia acestor documente! (…) Analizaţi bine omul şi vedeţi dacă într-adevăr merge la muncă sau la ajutorarea bătrânilor! Chiar dacă nu au asupra lor aceste declaraţii, ajutaţi-i! Nu au toţi acasă calculatoare şi imprimante. Suntem cu toţii oameni. (…) Acolo unde însă situaţia o impune şi sunteţi trataţi în batjocură de unii cetăţeni, faceţi-vă treaba, domnilor poliţişti, aveţi tot suportul nostru!’, a scris primarul Ciprian Tamaş.

Edilul comunei Şuletea a mai precizat că a pus la dispoziţie la primărie declaraţii tip pentru cetăţenii din comună şi că va distribui astfel de documente şi la magazinele săteşti.