Un bărbat din Gura-Bustei s-a spânzurat după ce a fost amendat pentru lipsa declarației pe propria răspundere

O amendă de 2.000 de lei i-a întunecat mințile unui bărbat de 53 de ani din Vaslui. Ieri noapte, un bărbat anunța prin numărul unic de urgență 112 că fratele său s-a spânzurat de o grindă a unei magazii din spatele casei, în zona Gura-Bustei. 

Ajunși la fața locului în scurt timp, salvatorii s-au luptat mai bine de o oră şi jumătate pentru a-l stabiliza şi transporta la spital în condiţii de siguranţă pe bărbatul de 53 de ani. Fratele acestuia a povestit echipajelor cum s-a ajuns la nenorocire. Cu o zi înainte bărbatul primise o amendă de 2.000 de lei de la polițiștii care l-au prins fără declarația pe propria răspundere pe stradă. Gândul unei datorii pe care nu o poate achita l-a făcut să-și atârne ștreangul de gât. Norocul a făcut ca fratele să-și dea seama și să intervină tăind sfoara și aplicând manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor.

„Persoana în cauză a fost depistată de un echipaj de poliţie şi în data de 18 aprilie, în afara perimetrului locuinţei, fără a avea declaraţie pe proprie răspundere, ocazie cu care s-a aplicat un avertisment. În data de 20 aprilie, aceeaşi persoană a fost identificată din nou în afara locuinţei, fără a deţine document care să justifice deplasare, ocazie cu care s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 2.000 de lei”, a precizat pentru Adevărul, Loredana Stavăr, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Ajunși la spital, în contextul pandemiei, medicii i-au făcut un test rapid pentru COVID-19. Rezultatul a fost POZITIV, așadar s-a trecut la următoarea etapă, efectuarea examenului radiologic. La nivelul pulmonilor s-au evidențiat leziuni. Preventiv, până la sosirea rezultatelor de certitudine,  bărbatul a fost transferat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad-unitate suport pentru pacienţi COVID-19. Nu se exclude ca leziunile pulmonare să fie datorate asfixiei prelungite și manevrelor efectuate de fratele bărbatului.