Județul Vaslui: 69 cazuri confirmate de coronavirus

Astăzi 23.04.2020, la nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, se află:

– 588 de persoane izolate la domiciliu;
– 87 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– o persoană a ieșit din izolare în ultimele 24 de ore;
– 459 de persoane carantinate la data curentă (312 persoane în carantină instituționalizată, 147 de persoane în carantină la domiciliu);
– 39 de persoane carantinate în ultimele 24 de ore;
– 18 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;
– 69 de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În ultimele 24 de ore, peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 990 de persoane. De asemenea, peste 110 societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.
Au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 330.435 lei persoanelor care nu au respectat măsurile privind restricţionarea circulaţiei.
Polițiștii au dispus plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, față de o persoană care nu a respectat măsura izolării. Față de aceasta a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul Stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 42 de misiuni, a folosit 68 de efective, a constatat 3 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/ 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 4.000 lei.

RUGĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea COVID-19 la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

REAMINTIM cetățenilor și numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații legate de noul Coronavirus sau pentru suport psihologic și sprijin social să apeleze una din cele două linii TelVerde, în funcție de specificul informațiilor solicitate.